Den professionelle coachsammenslutning ICF Danmark har i dag uddelt en ny indstiftet pris, Årets Coachpris 2018, til en frivillig organisation af coaches i Odense, Samtaleboblen, som siden stiftelsen i 2010 har hjulpet 750 unge studerende gennem 2200 samtaler med professionelle coaches.
Gratis hjælp fra et netværk af certificerede coaches til unge studerende belønnet på ICF Danmarks konference
Foreningen Samtaleboblen modtog ICF Danmarks (International Coach Federation) netop indstiftede Årets Coachpris i dag, onsdag den 16. maj 2018, på konferencen ”Kvalitet i coaching” på Comwell Køge Strand.
Hvert år får over 250 studerende glæde af gratis coachingforløb, som fastholder flere på studierne og giver dem en mere stressfri hverdag. Ud over, at de studerende får gavn af coachingen, giver det de deltagende coaches muligheden for at udvikle sig fagligt og fastholde den rutine, der er et krav for at være medlem af ICF Danmark.
Samtaleboblen blev stiftet i 2010. Stifter og koordinator er Flemming Petersen, PCC Coach og ICF-medlem, og formand for foreningen er hans ægtefælle Lene Kristine Hvitved. I dag er 26 frivillige tilknyttet Samtaleboblen, der har base i Odense, og alle coaches er godkendt efter ICF-standard.
Unikt fællesskab
I motivationen for Coachprisen sagde bestyrelsesmedlem Mogens Nielsen på juryens vegne:
– Samtaleboblen har skabt et unikt fællesskab for mennesker med interesse for coaching på et professionelt niveau. Det understøtter ICF Danmarks formål og vision om at inspirere til forandring gennem dialog, at understøtte faglig udvikling på et højt niveau og at øge opmærksomheden og forståelsen for det bidrag, som coaching yder til menneskehedens udvikling og fremtid.
Flemming Petersen modtog på vegne af Samtaleboblen en smuk glasstatuette, skabt af kunstneren Bente Sonne, Glasblæseriet, Svendborg.
– Vi takker for værdsættelsen af den anderkendelse for vores pionerarbejde, som har skabt et interessefællesskab blandt frivillige, unge og Odense Kommune, sagde Flemming Petersen ved overrækkelsen.
– 98 procent af de studerende vi samtaler med er mentalt sunde og klar til coaching. Kun 2 procent henviser vi til terapi hos en psykolog, sagde han.
Ideen breder sig
Samtaleboblen modtog i 2013 Odense Kommunes “Ildsjæleprisen” for det forebyggende og støttende arbejde til unge på ungdoms- og erhvervsuddannelserne.
I 2014 påbegyndte Samtaleboblen forebyggende arbejde i folkeskolens 8. og 9. klasser for at fremme det forebyggende arbejde. I 2018 får 200 teenagere i alderen 14 til 16 år samlet 400-500 coachingsessioner, og klasserne får oplæg om og træning i sociale kompetencer.
I år er Samtaleboblen desuden gået i gang med at udbrede tilbuddet til uddannelsesinstitutioner i København – samtidig med at man i Odense har udvidet tilbuddet til 8. og 9. klasser i folkeskolen.