Hvordan gør jeg?

ICFs internationale certificeringsprogram er én af de vigtigste grundpiller i ICF. En ICF certificering signalerer den enkelte coach’s forpligtelse til professionalisme og faglig udvikling. Dette sikrer at alle coaches, der bliver certificeret efter ICFs internationale certificeringsprogram, bliver behandlet og vurderet efter de samme kompetencer og objektive kriterier. Der er på verdensplan over 13.000 coaches med en gyldig ICF certificering.
Certificerings processen foregår forskelligt afhængig af, hvilken coachuddannelse du har. Generelt gælder:
  • Har du en fuld ACTP akkrediteret coachuddannelse, skal man ansøge gennem ACTP Path
  • Har du en ACSTH (eller dele af en ACTP) coachudannelse, skal du benytte ACSTH Path
  • Har du ikke en ICF godkendt uddannelse skal du benytte Portfolio Path. Denne ansøgningsvej kræver væsentlig mere dokumentation.
Du kan læse om Certificeringsvejene i CredentialPaths 2015
Dokumentationskravet er forskelligt til de forskellige ansøgningsveje. Generelt gælder, at du altid skal kunne dokumentere:
  • Din coachuddannelse, som skal være det ICF kalder Coach Specific Training
  • Din mentorcoaching
  • Din coach erfaring gennem din coach log

Du kan læse om kravene og ansøgningen til de 3 forskellige certificeringsniveauer her:

Associalte certified Coach, ACC

Professionel Certified Coach, PCC

Master Certified Coach, MCC

ICF Global har i 2014 indført en Coach Knowledge Assessment, som er en skriftlig multiple choice test i Kerne Kompetencerne og de Etiske Regler. Denne tekst skal alle tage ved første certificering og har du ikke taget den tidligere, skal du tage den ved din gencertificering.

Har du behov for hjælp i processen, er du velkommen til at kontakte ICF Danmark

Nogle yderligere dokumenter, som kan hjælpe:

  • Oversigt over kernekompetencerne på de 3 forskellige certificeringsniveauer – ICFCompetenciesLevelsTable. Denne kan være til stor hjælp ved forberedelse til en eksamen hos ICF. Den er oversat til dansk her. ICF kompetencer ACC-PCC-MCC-niveauer
  • ICF’s manual til certificeringer. Manualen giver dig svar på mange spørgsmål vedrørende en ICF certificering. Manualen er på engelsk og er i PDF format – Manual vedr. certificering. Den er ret omfattende.

Copyright © 2012 - International Coach Federation Denmark - All Rights Reserved - Designet af: René Sejling